Stil krav til dit tøj

Tøj kan du bruge til at vise verden, hvem du er, og det kan få dig til af føle dig godt tilpas. Men meget tøj er produceret under forhold, der har store konsekvenser for miljøet og de mennesker, der er med til at producere tøjet.

2016-07-07_13h24_33

Tøj kan godt produceres med fokus på miljø og retfærdig behandling af de ansatte. Du skal bruge lidt ekstra tid på at finde tøjet, og udvalget er langt fra lige så stort som udbuddet af traditionelt produceret tøj.

Genanvendelse, økologi og FairTrade

Tøj, der er produceret af genanvendt materiale, er en af mulighederne. Når tøjet bliver produceret af genbrugsmaterialer, sparer du de ressourcer og den klimabelastning, der havde været ved at producere helt nyt materiale.

Økologisk bomuld er en anden vej til mere bæredytigt tøj. Bomulden produceres uden de sprøjtegifte, der bliver brugt i den konventionelle bomuldsproduktion. Køber du økologisk tøj, støtter du altså en bomuldsproduktion, der ikke forurener jorden og vandløb med giftige sprøjtemidler.

FairTrade-mærket tøj sætter fokus på, at de mennesker, der har været med til at lave tøjet, også skal betales ordenligt for deres arbejde. Mærket er altså en af de ting, du kan gå efter, hvis du vil støtte op om bedre arbejdsforhold på de fabrikker, der producerer dit tøj.

Køb genbrug og secondhand

Genbrugstøj er allerede produceret og skal ikke transporteres halvvejs rundt om jorden. Derfor er det meget bæredygtigt at købe tøj, der allerede har været brugt af andre.

Tøj behøver ikke at være 20 år gammelt og støvet for at det er genbrugstøj. Du kan finde moderigtigt og næsten nyt tøj enten på nettet eller på loppemarkeder.

Genbrugstøj er miljørigtigt, men det er også en billig måde at købe nyt tøj på.

Skriv et svar